"Tartsd formában a tested! Hogy miért?Mert a tested hatással van a viselkedésedre. Az izmaid hatással vannak a hangulatodra és a motiváltságodra. A fizikai valód hatással van a lelkire."

                                           Trigger-pont masszázs

                                                                          60 perc svédmasszázzsal egybekötve

A krónikus, állandóan visszatérő fájdalmak, testmozgás, megerőltető fizikai terhelés, stressz hatására kialakuló izomspazmusok és izomfájdalmak, izomerő csökkenés, mozgásbeszűkülés, kisugárzó fájdalmak hátterében gyakran állnak a harántcsíkolt izmokban meglapuló szöveti feszülések, un. triggerpontok, jól körülhatárolható csomók, melyek nyomásra rendkívül érzékenyen reagálnak.

Trigger- pontok amellett, hogy helyi, vagy kisugárzó fájdalmakat okoznak megnövelik az adott izom spazmusát is, melynek hatására további panaszok/tünetek alakulhatnak ki. Pl.- ín túlterhelése, tendopathia; - porc- és meniscussérülés; - arthrosis; - gerincpanaszok, porckorongbántalmak; - kisugárzó fájdalmak, pszeudoradikuláris tünetek; - arc-, fog-, fejfájás; - és még sok egyéb.

Mitől jön létre ?

Sajnos szinte szó szerint bármitől létrejöhet.

Akut -és krónikus túlterhelés

Trauma

Stressz

Ízületi gyulladás

Helytelen testtartás

stb.

A trigger-pont egy fizikai jelenség,nem szabad összetéveszteni a klasszikus izomgörccsel,illetve az ideg-gyökök nyomása okozta fájdalommal.

 

Ez a masszázs nem  "egy séta a parkban" a fájdalom miatt,amely azonban a legtöbb embernél még az a kategória,amely végső soron "kellemes"fájdalomként jellemezhető.

A kezelést követően a vendég azonnali fájdalom enyhülésről, megkönnyebbülésről, mozgékonyságról, mozgások javulásáról, mozgásbeszükülés oldódásáról számolnak be, amely visszajelzések a feszült, görcsös izomzat lazulásának, az izmok tónuseloszlásának köszönhető. Izomláz szerű fájdalom is felléphet a kezelt területen, ami néhány nap alatt elmúlik.

 

 

 A lépések


A hüvelyk, vagy valamelyik másik ujjal fokozatosan erősödő, fájdalmas nyomást gyakorolok az érzékeny ponton és addig tartom benyomva, míg a fájdalom tompulni nem kezd , kb. 15-20 másodpercig. Ez a nyomás eltávolítja a vért az érintett területről és endorfin ( a szervezetünk természetes , morfiumszerű, saját fájdalomcsillapító anyaga) felszabadulást produkál. Rendszerességgel kell alkalmazni ezt a kezelést egészen addig, amíg már nyomásra nem érzünk fájdalmat az adott területen.