"Tartsd formában a tested! Hogy miért?Mert a tested hatással van a viselkedésedre. Az izmaid hatással vannak a hangulatodra és a motiváltságodra. A fizikai valód hatással van a lelkire."

                                                 TENS kezelés

               TENS –biztonságos fájdalomcsillapítás elektroterápiával


Neve a transcutan elektro nerve stimulatio rövidítése, mely a bőrön keresztül történő idegi ingerlést jelenti. Kivitelezése egy speciális eszközzel lehetséges, melynek elektródáit helyezem fel az adott területre. Ezen elektródák között fognak menni az impulzusok 15 vagy 30 percen keresztül.
Fájdalmatlan – Az áram intenzitása függ a beteg tűrőképességétől , de senkinek nem okoz fájdalmat. Eleinte furcsa érzés lesz, esetleg össze is húzza majd minden egyes ingernél az izmot, de nem kellemetlen.1-1200 Hz alacsony és magas frekvencián működik.
Lényege, hogy a TENS által szolgáltatott impulzusokkal csak a vastag érző idegrostokat ingereljük, és ezzel mintegy meggátoljuk azoknak a vékonyabb rostoknak az ingerületvezetését, amiken keresztül a fájdalom érzete az agyba jut.


12 kezelési program: a vállhoz, a háthoz, az ízületekhez, a karhoz, a lábhoz és a talphoz a következő problémák kezelésére: 

Feszes izmok, zsibbadtság, merev váll 
püffedt láb és fáradtság 
püffedt és fájdalmas boka, lábszár 
hátfájdalom vagy derékmerevség 
Akut fájdalom 

Hatásmechanizmusok: 

Keringésfokozás: rándulás, ficam, zúzódás esetén 
Fájdalomcsillapítás: gerinc, lumbágó, fejfájás, migrén 
Perifériás idegsérülések: izomsorvadás, bénulás, bélműködés 

Izomlazítás és görcsoldás: központi idegrendszeri és baleseti sérülések utáni rehabilitáció 
Izomproblémák: izomfájdalmak csökkentése és izommerevség 
Izületi problémák: Összes izületi rész kezelésére 

Szabályozható intenzitás és frekvencia, 4 masszírozó eljárás: ütögető, gyúró, nyomkodó, dörzsölő

 

Mely esetekben nem szabad alkalmazni? Lázas, gyulladásos állapotokban, bőrsérüléseken, keringési rendellenességek, beépített elektromos/fém eszközök esetében (pl.: pacemaker), és még pár esetben, melyekről a kezelőnek kötelessége mindig kikérdezni a vendéget!